Skip links

Orphan page

« Back to Glossary Index

Wat is een orphan page?

Een orphan pagina is een pagina zonder interne links die ernaar verwijzen. Als gevolg hiervan hebben gebruikers en zoekmachines geen toegang tot deze pagina’s.

In veel gevallen is er geen resultaat van een zoekmachine omdat zoekcrawlers websites bezoeken via links om een ​​index samen te stellen van hoe elke website eruitziet.

Zonder links van je andere websitepagina’s naar een bepaalde pagina heeft die pagina geen verbinding met de buitenwereld. Wanneer mensen op uw site browsen, kunnen ze op geen enkele manier naar de pagina gaan. 

Hoe vind je orphan pages?

Een juiste interne linkstructuur is een belangrijk onderdeel van SEO. Het is belangrijk om de orphan pages die binnen je website rondzweven op te sporen, omdat deze schade kunnen aanrichten op het gebied van SEO.

Een orphan page kun je vinden door in Search Console te kijken. Download het overzicht met alle interne links en zoek naar pagina’s die 0 interne links ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld ook een ‘crawl tree’ grafiek uitdraaien met een tool zoals Screaming Frog (max. 500 pagina’s in de gratis versie). De visualisatie van je website maakt het in een oogopslag duidelijk of er een orphan page aanwezig is die moeten worden aangepakt.

This website uses cookies to improve your web experience.